dilluns, 27 de desembre del 2010

Forum Sociologia: Émile Durkheim



Émile Durkheim
, fou un sociòleg i antropòleg francès creador de la sociologia postmoderna i primer autor que trencà amb la visió de que l'educació és un fet individual ja que, segons ell, es tracta d'un fenomen púrament social.






Segons la meva opinió, tal i com afirmà Durkheim, l'educació és un fet indubtablement social, ja que els infants són educats per un adult madur per tal d'obtenir d'ells el que la societat política i el medi els exigeixen.

No obstant això, Durkheim s'equivocà a l'afirmar que l'educació només es tractava d'un fet social ja que, on quedaria sinó allò individual i personal?. Al meu parer, és la personalitat moral allò que fa que siguem el que som i, en definitiva, el que ens diferencia els uns dels altres. A més a més, la personalitat moral és, juntament amb l'entorn social, el que construix l'educació, ja que com tots sabem, no tothom té una mateixa educació sinó que aquesta es veu condicionada per diferents factors, com ara: l'ambient o l'entorn natural; el context històric en què es viu; i, per últim, l'educació rebuda o context social.

A més a més, cal mencionar que la tasca educativa duta a terme pels mestres, ha de fer-se de manera conjunta amb les families per tal de garantir la col•laboració i participació d'aquests en la construcció de l'educació dels seus fills i, aconseguir així, avançar cap a un millor progrés social.

En definitiva, podem dir que l'educació no es tracta d'un fet únicament social, tal i com afirmà Durkheim, sinó també moral. És per això, que s'ha de fomentar la participació de les families en la tasca educativa portada a terme pels mestres cap als seus fills per tal d'aconseguir un aprenentatge al llarg de la vida i, en conseqüència, el progrès social per tal de garantir un futur millor a les nostras pròximes generacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada